גבינה טבעונית עם עשבי תיבול

ללא גלוטן
72 שעות
מנות
בינוני דרגת קושי
green printer printer הדפסה
red heart heart מועדפים

מצרכים להכנת הגבינה הבסיסית: 

2 כוסות שקדים, לפי ההוראות הכתובות מטה

3 כוסות מים

2 כפסולות פרו-ביוטיקה

 

תערובת עשבי התיבול:

1/3 כוס מיץ לימון

1 כף שמרי בירה

1 כף בצל ירוק קצוץ

1 כף עירית קצוצה

1 כף כוסברה קצוצה

1 כפית נענע קצוצה

¼ בצל סגול קצוץ

1 כפית מלח

¼ כפית פלפל

 

הוראות להכנת השקדים:

לשים שקדים בקערה עם מים רותחים ולהמתין 5-10 דקות

להסיר את הקליפה מהשקדים

לאחר הסרתם של הקליפות, מומלץ להחזיר את השקדים המקולפים לקערה ולהשרות שוב כ-8-10 שעות.

בתום ההשרייה השניה לסנן ולשטוף את השקדים

 

אופן ההכנה:

להכניס את השקדים לויטמיקס יחד עם הפרו-ביוטיקה והמים ולהפעיל עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

את התערובת שהתקבלה לשפוך בעדינות לשקית סינון או בד סינון שמונח בתוך קערה רחבה

בתום המזיגה חשוב לקשור את השקית באופן שאוטם אוויר ושהקשר יונח ממש מעל לגבינה.

לבסוף להניח מסננת מעל לקערת זכוכית ולהניח את הגבינה מעל.

מומלץ להפעיל מעט לחץ על הגבינה, באמצעות צנצנת או קופסת שימורים

לכסות את הגבינה במגבת נקייה ולהמתין למשך 1-3 ימים או עד שגבינה מחמיצה (אפשר להבחין לפי הריח)

 

שלב הוספת עשבי התיבול:

 

כאשר הגבינה מוכנה אפשר לפתוח את שקית החלב ולהוציא ממנה את הגבינה אל תוך קערת ערבוב עם שאר חומרי הגלם הרשומים. לערבב היטב ולשמור במקרר.

המלצת ההגשה של השפית לי חכים: אפשר לגלגל את הגבינה לכדורים ולצפות בשומשום שחור או לבן, או להגיש עם צ’יפס ספירולינה כחטיף בריא לאירוח.

 

המתכון באדיבות השפית לי חכים

0