יוגורט שקדים

ללא גלוטן
15 דקות
2 מנות
קל דרגת קושי
green printer printer הדפסה
red heart heart מועדפים

מצרכים:

לחלב השקדים:

  • 2/3 כוס שקדים או כל סוג של אגוזים
  • 2 כוסות מים
  • קורט מלח

ליוגורט:

  • 2 כוסות חלב שקדים (מחלב השקדים שהכנו)
  • 1 כף עמילן טפיוקה
  • 4 כפות מיץ לימון (או לפי הטעם)
  • 1 כפית מייפל טבעי
  • 1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

ראשית נכין את חלב השקדים

השרו את השקדים במשך לילה.

הכניסו את כל המרכיבים לפי הסדר שהם רשומים למיכל של ויטמיקס וסיגרו את המכסה.

בחרו בבורר המהירויות בעוצמה 1, הפעילו את הויטמיקס והגבירו את המהירות למצב 10.

ערבלו למשך 30 שניות או עד לקבלת מרקם של חלב.

לאחר מכן תסננו את הבלילה דרך שקית חלב.

החלב מוכן!

___

הכנת היוגורט:

מיזגו את החלב והטפיוקה לסיר  ומבשלים על אש בינונית-נמוכה עד להסמכה.

הסירו מהאש, הוסיפו לימון, מייפל ומלח וערבבו.

בשלב זה מומלץ לטעום ולתקן תיבול אם יש צורך.

העבירו לצנצנת זכוכית ואחסנו במקרר.

 

0