עוגת אפרסקים הפוכה

עוגת אפרסקים הפוכה
טבעוני
1 שעות
9 מנות
קל דרגת קושי
green printer printer הדפסה
red heart heart מועדפים

מצרכים:

  • 100 גרם קמח שיבולת שועל או קמח סויה
  • 90 גרם קמח כוסמת ירוקה
  • ¼ 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כף סודה לשתייה
  • קורט מלח דק
  • 60 גרם סוכר קוקוס
  • 75 גרם שוקולד מריר 85% ומעלה קצוץ
  • 2 חופנים של אגוזי לוז חצוים
  • 60 גרם חמאת שקדים
  • 300 מ”ל או כוס חלב סויה לא ממותק
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף חומץ בלסמי לבן (גם חומץ בלסמי רגיל זה בסדר)
  • 100 גרם תמרי מג’הול מושרים במים חמים ל10 דקות

אופן ההכנה:

לתחתית העוגה הניחו 200 גרם אפרסקים או שזיפים חצויים מונחים על גבי הצד הישר שלהם על גבי תבנית אפייה ריבוע של חברת LURCH.

1. ערבבו את הרכיבים היבשים.

2. סננו את התמרים מהמים, טחנו  את הרכיבים היבשים בבלנדר עד למרקם חלק.

3. אחדו את הרכיבים הרטובים אל הרכיבים היבשים, מזגו את הבלילה מעל האפרסקים/שזיפים, אפו 45-50 דקות 160 מעלות, בסיום הזמן הכניסו קיסם, זכרו שבתחתית יש אפרסקים אז אל תכניסו עד הסוף, הקיסם אמור לצאת יבש, במידה ולא, הכניסו לעוד 10 דקות.

פרסו את העוגה רק לאחר התקררות מלאה.

 

בתיאבון!

0