המדריך להכנת שוקולד ביתי

קקאו – מאכל האלים

שוקולד הוא אחד המאכלים האהובים ביותר בכל העולם, מהילד הכי קטן ועד זקן השבט, כולם אוהבים שוקולד – בין אם הוא מגיע בצורה של טבלה, סוכריה, גלידה או שוקולטה סמיכה ומהבילה.

השוקולד הגיע לעולם המערבי מדרום אמריקה, שם גדלים עצי הקקאו, ועבר הרבה מאוד גלגולים מאז ועד הצורה שבה הוא מגיע היום, בטבלאות אותן אפשר לרכוש בכל סופרמרקט. לפולי הקקאו בפרט ולשוקולד בכלל ערכים תזונתיים גבוהים שהופכים אותו למזון על. הוא מכיל כמות גבוהה מאוד של אנטיאוקסידנטים בעלי תרומה משמעותית לבריאות הלב, הורדת כולסטרול, איזון מטבולי ועוד. הבעייה היא שכמו בכל מאכל תעשייתי ומעובד, גם השוקולד הנמכר בטבלאות מאבד את רוב הערך התזונתי שלו ובנוסף מכיל חומרים משמרים, תוספים שמייצבים אותו וגם כמות גבוהה של ממתיקים.
האם זה אומר שצריך לוותר על אכילת שוקולד?? כלל וכלל לא! הפתרון המתבקש הוא שכדאי להתחיל להכין שוקולד בעצמכם בבית, בכמה צעדים פשוטים, עם חומרי גלם ואמצעים שניתן לרכוש בכל מקום!

 

הכנת שוקולד RAW – השוקולד הבריא

מתכון להכנת שוקולד ביתי

את השוקולד שמכינים בבית מומלץ להכין בצורה של שוקולד Raw, שיטת בישול שלא עולה על 48 מעלות ומאפשרת לשמור על הערכים התזונתיים, על ידי שמירה על חיות האנזימים והמינרלים החיוניים המצויים במזונות.

אז מה צריך כדי להכין בבית שוקולד Raw? תהליך הכנת שוקולד בבית הוא פשוט וקל ודורש שלושה חומרי גלם בסיסיים בלבד: חמאת קקאו Raw (או שמן קוקוס), עיסת קקאו (או אבקת קקאו Raw) וממתיק לבחירתכם (סירופ מייפל, סילאן או סטיביה). לשוקולד שמכינים ניתן להוסיף תוספות לבחירתכם כמו שברי אגוזים או שקדים, אבקת צ’ילי, תמצית וניל, גוג’י בריז ועוד, הכל לפי טעמכם האישי.
עד כאן הכל קל ופשוט, אך לא פחות חשוב מחומרי הגלם, חשובות התבניות להכנת השוקולד. התבניות המומלצות ביותר להכנת שוקולד ביתי הן תבניות שוקולד מסיליקון, לתוכן יוצקים את השוקולד הנוזלי ומעבירים להקפאה כדי למצק אותו.

תבניות סיליקון איכותיות לשוקולד

תבניות לשוקולד מסיליקון של חברת Lurch עשויות מסיליקון איכותי שאינו פולט חומרים אל המזון, גם כאשר השוקולד המומס החם נמזג אל ההתבנית ולכן הן תבניות מומלצות מאוד להכנת שוקולד. כמו כל תבניות הסיליקון של Lurch, גם תבניות הסיליקון לשוקולד עשויות מ- 100% סיליקון פלטינום. סוג זה של סיליקון עמיד בטווחי טמפרטורה גבוהים, ממינוס 40 מעלות ועד 240 מעלות, בעל אפקט נון-סטיק ייחודי המאפשר שליפה מהירה וקלה של השוקולדים המוכנים מתוך התבנית. השוקולד אינו נדבק כלל אל התבנית, תוך שמירה מלאה על הדוגמא של השוקולד.
בין שלל תבניות הסיליקון לשוקולד של חברת Lurch  אפשר למצוא תבניות סיליקון עם דוגמא של טבלאות שוקולד קלאסיות אך גם מגוון דוגמאות מקוריות כמו כפיות, דוגמאות של פאזל ועוד שהופכות את הכנת השוקולד למהנה במיוחד, עם פוטנציאל לחוויה משפחתית של הכנת השוקולד עם הילדים.

 למתכון המלא להכנת שוקולד  raw>>

0