ראשי > מתכונים > תחליפי חלב וגבינות צמחיות > מתכון לחלב שקדים במסחטה
מצרכים:
אופן ההכנה במסחטה אנכית:
להשרות את השקדים במשך לילה.
מכניסים למסחטה לסירוגין שקדים ומים. יש להשתמש במסננת למיץ, מפתח יציאת המיץ יצא החלב המסונן ומפתח הסיבים יצאו השקדים הטחונים.
אופן ההכנה במסחטה אופקית:
טוחנים את השקדים עם ערכת הטחינה של המסחטה. בקערה מערבבים את עיסת השקדים עם מים ומעט מלח.
מחליפים את ערכת הטחינה עם ערכת הסחיטה ומכניסים את הבלילה למסחטה. מפתח המיץ יוצא החלב המסונן.