הכנת גלידה ביתית

גלידה ביתית - מדריך למכינים גלידה בבית, כולל שמונה מתכונים שונים.

מאת: עינב בורשטיין – יועצת ומנחה לרפואה טבעית

 

האמת הקרה: גלידה ביתית היא הגלידה הטובה ביותר!

לא משנה איזו גלידריה יש לכם ליד הבית – גלידה ביתית היא הפינוק האולטימטיבי! ועם המתכון הנכון, היא יכולה לנצח (בקלות) כל גלידה תעשייתית. אז בין אם אתם מתחילים או מקצוענים ותיקים בתחום, על דבר אחד אתם בטוח מסכימים – אין כמו הטעם של גלידה טרייה תוצרת בית. ושלא תחשבו שהכנת גלידה ביתית מסתכמת רק ביתרון הזה –  בהחלט לא. יש עוד יתרונות חשובים שכדאי לקחת בחשבון: ראשית, תשכחו מהטרחה של היציאה מהבית, במיוחד במזג אויר חורפי ושנית, גלידה ביתית היא אופציה מצוינת למי שנמאס לו לשלם (ובצדק) מחירי פרימיום עבור גלידות קנויות. עד עכשיו גילינו 3 יתרונות בהכנת גלידה ביתית – ומבטיחים שתפגשו עוד כמה בדרך.

אז אם אתם מחפשים מתכון להכנת גלידה, ולא סתם מתכון, אלא מגוון של מתכונים מנצחים – הגעתם למקום הנכון.

איך מכינים גלידה ביתית בקלי קלות?

הכנת גלידה ביתית היא פעילות מהנה וטעימה שאפשר להנות ממנה בכל גיל.  זו גם דרך נפלאה ליהנות מזמן משפחה שנחשב בימינו למצרך יקר. זוהי יכולה להיות חוויה פשוט מושלמת, במיוחד אם יש בבית ילדים קטנים.

ועכשיו לתכלס:

ראשית כל הוציאו את המכשיר בו אתם מתכוונים להכין את הגלידה והציבו אותו במקום נוח. אם הוא חיכה עד עכשיו בארון זה הזמן להעביר מטלית לחה. זו יכולה להיות מכונת גלידה ייעודית, מעבד מזון או בלנדר חזק, איך אומרים: “הכל הולך”.

כדי להתחיל, הכינו את המרכיבים שלכם. מרכיבי הגלידה הביתית הם מגוונים ורבים כשהם כוללים פירות, אגוזים, יוגורט, חלב או תחליפי חלב, תמצית וניל, קינמון, ו-ממתיק כלשהו (תמרים, מייפל וכו’). בגדול –  כל טעם נוסף שתחשבו עליו יכול להשתלב מצוין ולהיות חלק מהמתכון.

ואם הזכרנו את היתרונות בהכנת גלידה הנה עוד יתרון  – כשאנחנו שולטים ברכיבים מתקבלת גלידה ביתית בריאה ללא תוספים משמרים/מתחלבים או סוכר בכמות גבוהה. מה עוד? מתקבלת גלידה שמותאמת לצרכים האישיים של כל אחד ואחד – גלידת “קַסְטוּם מֵייד”: גלידה ממרכיבים אורגניים בלבד, נטולת גלוטן, ללא מוצרי חלב, ללא מזונות אלרגניים (בוטנים למשל), טבעונית וכו’. ואם ממש נתפרע – אפילו אפשר להוסיף סידן (טחינה למשל) לאלה שסובלים ממחסור…

אז המכשיר והרכיבים מוכנים – מה הלאה? לכל מכשיר יש את הוראות ההכנה שלו ופשוט צריך להמשיך ולפעול על פיהם.

אבל, שניה לפני שאתם ממשיכים קבלו טיפ: לא משנה באיזה מכשיר אתם משתמשים וודאו שהרכיבים טריים ואיכותיים ככל הניתן, זה ישדרג משמעותית את הטעם. אם אתם מוסיפים וניל לכו על תמצית וניל אמיתית ואיכותית ללא סוכר או אפילו פולי וניל אמיתיים (מקלות וניל) – בעזרתם תוכלו להכין גלידת וניל אמיתית ולא חיקוי של וניל.

טיפ נוסף – גלידה זקוקה לתכולת שומן גבוהה על מנת ליצור את המרקם הקרמי החלומי. מה שאומר שאם אתם משתמשים במוצרי חלב בחרו את השומניים ולא את הדלי שומן. אם אתם נמנעים ממוצרי חלב השתמשו בקרם קוקוס המכיל שומן בריא בכמות גבוהה.

 

מכשירים להכנת גלידה טעימה בבית – מכונת גלידה ביתית או בלנדר? בואו נבחן את היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם.

נתחיל בבלנדר! הבלנדרים הפכו בשנים האחרונות למכשיר חיוני ופופולרי. עם הרבגוניות, הנוחות והזמינות שלהם –  זה כלל לא מפתיע שניתן למצוא אותם כמעט בכל בית. עברו חלפו הימים של מכונות מגושמות וקשות לתפעול, אלה הוחלפו בבלנדרים קומפקטיים ועוצמתיים המציעים אינסוף אפשרויות.

ואם כבר בלנדרים – אי אפשר שלא להזכיר ולדבר על אחד הבלנדרים הטובים ביותר הקיימים כיום – הויטמיקס Vitamix – הכנת גלידה ביתית בויטמיקס היא אופציה מצוינת (ומועדפת עלינו 😊) למי שמחפש דרך מהירה וקלה להכין גלידה ללא מכונות מסורבלות או ציוד מורכב נוסף. ומעבר ליתרונות שכבר פירטנו לגבי הכנת גלידה ביתית (כל גלידה ביתית) יש לגלידה בויטמיקס כמה יתרונות נוספים:

 

  • תכנון מראש: מכונות גלידה מסורתיות דורשות שילוב של מלח סלעים וקרח כדי להקפיא את התערובת, אבל ויטמיקס מכין גלידה ללא צורך בהם (או בנוזלים). כל מה שדרוש זה פירות קפואים ואפשר לצאת לדרך!
  • ולהפך – חיסכון בזמן וטרחה: אין לכם פירות קפואים בבית? לא לדאוג! בעוד שסוגי מכונות גלידה ביתיות מסיימות דורשות קירור של התערובת לפני ההכנה, ויטמיקס יכול להכין גלידה מהמרכיבים ללא הקפאה מוקדמת – ואז כל מה שצריך זה קרח.
  • שליטה במרקם: עם ויטמיקס, יש יותר שליטה על מרקם הגלידה, מה שמאפשר להתאים את הסמיכות והקרמיות לפי הטעם האישי: מרקם גושי שמרגישים את חתיכות הפרי או האגוז או מרקם רך לגמרי – הכל תלוי מהירות ועוצמה!
  • ואם כבר הזכרנו עוצמה – הלהבים בעלי העוצמה הגבוהה ויכולות המיזוג של ויטמיקס יכולים להקפיא במהירות וביעילות את התערובת, וכתוצאה מכך מתקבל מרקם חלק וקרם יותר.
  • ניקיון: ויטמיקס קל הרבה יותר לניקוי. ממלאים מים ומעט סבון ומפעילים לכמה שניות או באמצעות תוכנת ניקוי המופעלת בלחיצה. זאת בניגוד למכונות גלידה מסורתיות שלעיתים קרובות יש להן מספר חלקים שיכולים להיות קשים לניקוי ולייבוש כראוי. מה שהופך את ויטמיקס להיגייני וקל יותר לתחזוקה.
  • עמידות ואיכות: לא משנה כמה גלידות תכינו, ויטמיקס ימשיך להכין את אותן הגלידות האיכותיות למשך שנים. התוצאה היא אותה תוצאה!
  • ערך מוסף: ויטמיקס הוא לא רק מכונת גלידה! ויטמיקס יכול לשמש למגוון משימות אחרות כמו: הכנת ממרחים, תחליפי חלב, מרקים ועוד. מה שאומר שאם יש לכם ויטמיקס בבית אין צורך לקנות מכונה גלידה נפרדת.
  • מתכונים: מחפשים מתכון לגלידה ביתית? אין צורך לשוטט באינטרנט ולבזבז זמן על חיפושים מיותרים! באתר שלנו תמצאו מגוון כל כך רחב של מתכונים להכנת גלידה ביתית בויטמיקס כך שכל אחד או אחת יכולים למצוא את המתכון המיוחל!

ואולי אנחנו לא אובייקטיבים אבל למרות הניסיונות הרבים שלנו… חסרונות להכנת גלידה ביתית בויטמיקס, לא מצאנו!

גלידה ביתית בבלהדר ויטמיקס
ויטמיקס גלידה

האופציה השנייה היא מכונת גלידה ביתית! רשימת מכונות הגלידה הביתיות היא מכובדת. לכל מכונת גלידה ביתית פונקציות שונות המתאימות להכנת סוגים שונים של גלידה ועם זאת יש יתרון אחד משותף לכולן: רוב המכונות החשמליות עושות את העבודה בשבילכם. מתכון לגלידה במכונה יכול להיות עם מעט או הרבה מרכיבים אבל זה לא ממש משנה – אם בעבר הכנת גלידה הייתה פרוייקט לא פשוט, היום, הודות לטכנולוגיה המודרנית התהליך הוא מהיר וקל (גם כשיש הרבה מרכיבים) – 30 דקות (או אפילו פחות) ואתם סיימתם, ומי שממשיכה לעבוד זו המכונה. ואם נשווה – זה בערך אותו פרק זמן שייקח לכם לקפוץ לחנות מקומית ולקנות גלידה. יתרון נוסף הוא המרקם הרך שמכונות הגלידה יודעות לייצר. אבל מה?! יש להן גם חסרונות.

החסרונות המרכזיים כוללים את עלות רכישת מכונת גלידה, שכן האיכותיות שבהן לא זולות בכלל ורובן גדולות ומגושמות ותופסות שטח יקר במטבח.

 

למה עוד כדאי להכין גלידה ביתית?

כדי להימנע מחומרים מזיקים פוטנציאליים שנמצאים בגלידות התעשייתיות כגון:

  • חומרי טעם וצבע מלאכותיים אשר נקשרו לבעיות בריאותיות שונות.
  • סירופ תירס עתיר פרוקטוז: ממתיק הנקשר להשמנה ובעיות בריאות אחרות.
  • שומני טראנס: חלק מהגלידות הנרכשות בחנות מכילות שומני טראנס, אשר נקשרו לסיכון מוגבר למחלות לב.
  • חומרים מתחלבים מלאכותיים כגון פוליסורבט 80 ו-carrageenan, אשר נקשרו לבעיות עיכול ודלקות.
  • רמות גבוהות של סוכר שעלולות לתרום להשמנה, סוכרת ובעיות בריאות אחרות.

גלידה ביתית בויטמיקס

הכנת גלידה – קבלו כמה מתכונים לגלידה ב-5 דקות (או פחות):

אז בין אם אתם מעדיפים וניל קלאסי, שוקולד עשיר או סורבה פירותי, תמצאו כאן את מתכון גלידה מושלם עבורכם. אז קחו את הויטמיקס שלכם (או בלנדר עוצמתי אחר) שלך ובואו נתחיל עם מתכון לגלידה טבעונית!

מתכון לגלידת וניל המתאימה גם לטבעונים:

מצרכים:

1/2 כוס קשיו

14 תמרים קטנים

2 מקלות וניל

2 כפות שטוחות שמן קוקוס

קורט מלח

3 כוסות (960 מ”ל) קוביות קרח

אופן ההכנה:

פרסו את מקלות הווניל הוציאו את הבשר והשרו הכל ביחד בחצי כוס מים. לאחר כ 5 דקות יש לסנן החוצה את המקלות ולהוסיף למיכל הויטמיקס.

הניחו את שאר המרכיבים, במיכל ויטמיקס וסגרו את המכסה.

הפעילו את המכשיר והגבירו את המהירות בהדרגה ממצב 1 למצב 10.

ערבלו למשך כ-1 דקה עד למרקם חלק, השתמשו בדחפן כדי ללחוץ את הרכיבים כנגד להבי המכשיר.

הוסיפו את הקרח והפעילו שוב (העבירו ממהירות הנמוכה למהירות הגבוהה ביותר תוך מס’ שניות) דחסו את הקרח לתוך הקרם באמצעות הדוחפן.

מתכון הגלידה מחייב בלנדר המסוגל לרסק קרח ועדיף מאוד שיהיה לו מוט דחיפה רחב. בבלנדר רגיל הגלידה שתתקבל תהיה נוזלית.

אנשי השוקולד, עכשיו תורכם – מתכון לגלידת שוקולד ביתית מדהימה תוכלו למצוא בלינק הבא: https://www.newhorizon.co.il/recipe/vegan-chocolate-ice-cream/

והפעם… שוקולד עם קוקוס: https://www.newhorizon.co.il/recipe/chocolate-coconut-ice-cream/

והנה עוד כמה מתכונים:

גלידת בננה קוקוס: https://www.newhorizon.co.il/recipe/banana-coconut-ice-cream/

גלידת פטל: https://www.newhorizon.co.il/recipe/raspberry-ice-cream/

אם כבר בריאות  – קבלו מתכון להכנת גלידת סופר פוד: https://www.newhorizon.co.il/recipe/super-food-ice-cream/

 

ולמי שמעדיף סרטונים – גם את זה יש לנו!

גלידת ריבת חלב מישהו? כנסו וגלו טריק מפתיע:

https://www.youtube.com/watch?v=yUi3qOLuS4E

ולסיום: גלידה עם 3 מרכיבים בלבד! בלי סוכר, בלי חלב ובלי חומרים משמרים:

https://www.youtube.com/watch?v=hp9vpZ7QVBs

 

תיהנו

0