יוגורט שקדים וצ’יה מתקתק
רכיבים:
1 כוס (150 גרם) שקדים טריים
3 כוסות (720 מ”ל) מים קרים מסוננים
9 (120 גרם) תמרים יבשים מסוג מדג’ול, מגולענים
1 חבילה (0.40 גרם) יוגורט טבעוני
1 כף זרעי צ’יה
אופן ההכנה:
מכניסים לויטמיקס לפי הסדר: שקדים, מים, תמרים, יוגורט וזרעי צ’יה.
סוגרים היטב את המכסה מפעילים את הבלנדר במהירות הנמוכה ביותר, ולאחר מכן מגבירים במהירות למהירות הגבוהה ביותר.
מערבלים 2.5-3 דקות.
יוצקים את התערובת לצנצנת זכוכית של 2 ליטר ומכסים בניילון נצמד.
מניחים את הצנצנת בקערה גדולה עם מים חמים בטמפרטורה של 40.6-44.4 מעלות צלזיוס למשך 6 עד 8 שעות.
*אופציות לשמור על הטמפרטורה יכולות להיות: סו – וויד, פלטה חשמלית או סיר בישול איטי חשמלי.
לאחר סיום ה”בישול”, מקררים למשך הלילה לפני שאוכלים בהנאה 😊.
שתפו