מתכון למרק כרישה אביבי
רכיבים:
1 כף שמן זית כתית מעולה
3 כוסות (250 גרם) כרישה פרוסה לעיגולים – החלק הלבן של הכרישה בלבד (בערך 2 כרישות בינוניות קצוצות)
2 שיני שום קטנות קלופות
1 צרור (80 גרם) בצל ירוק, קצוץ, ומופרד (למתכון זה, תצטרכו את החלקים הלבנים והירוקים בהירים)
1 תפוח אדמה בינוני (150 גרם) קלוף
6 עלי נענע טריים
1 ½ כוסות (50 גרם) גרגיר נחלים
1 כפית מיץ לימון טרי, אופציונלי
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס, אופציונלי
אופן ההכנה:
על אש בינונית-נמוכה, מבשלים את הכרישה, השום והבצל הירוק בשמן זית עד לקבלת מרקם שקוף (6-8 דקות).
מוסיפים קורט מלח ומבשלים לריכוך נוסף.
פורסים את תפוח האדמה, מוסיפים למחבת ומכסים במים (כ-2 כוסות/500 מ”ל). מבשלים למשך 30 דקות.
מעבירים בזהירות את תכולת המחבת למיכל ויטמיקס, מפעילים את הויטמיקס על העוצמה הכי נמוכה. מאיצים ומגבירים למהירות הגבוהה ביותר, תוך ערבוב למשך דקה.
מפחיתים את המהירות לעוצמה הנמוכה ומוסיפים את עלי הבצל הירוק (הבהירים), הנענע וגרגר הנחלים דרך המכסה.
מגבירים שוב למהירות הגבוהה ביותר ומערבלים למשך 30 שניות. מתבלים במלח, פלפל ומוסיפים מיץ לימון טרי.
מגישים מיד, אם בוחרים להגיש אותו חם או אם אתם מעדיפים מרק צונן מומלץ לקרר אותו במהירות כדי לשמר את הצבע הירוק הבוהק לפני ההגשה.
ניתן לצנן אותו במקרר לכמה שעות או להגיש אותו מיד על קרח.