אבקת מרק אדום
מצרכים:
- 1/2 כוס פלפל אדום מיובש *
- 1/2 כוס עגבניות אדומות מיובשות
- 1 כף בצל מיובש
- 1 כף שום מיובש
- 1/2 כוס עלי סלרי מיובשים
- 1/4כוס פלפל אדום מיובש (מסוג רמירו עדיף)
חשוב מאוד לייבש את הירקות לגמרי במייבש מזון. ירקות אמורים להיות יבשים לגמרי. אם הירקות ספגו לחות ניתן להכניס את כל הירקות שוב לייבוש נוסף למספר שעות.
אופן הכנת אבקה:
* להכנת פלפלים מיובשים יש לחתוך את הפלפלים לרצועות ולהניח על מגש מייבש מזון בשכבה אחידה. להפעיל את המייבש בטמפרטורה של 45 מעלות במשך 15-20 שעות או עד לייבוש מוחלט של הפלפלים.
הניחו את כל המרכיבים במיכל ויטמיקס לפי הסדר בו הם רשומים וסיגרו את המכסה.
הפעילו את הויטמיקס במהירות 1 ומיד הגבירו למהירות הגבוהה ביותר.
ערבלו למשך דקה 1.
הכנת מרק מאבקה:
על כל כוס מים רותחים יש להוסיף קורט מלח או רוטב סויה וכפית וחצי גדושות של אבקה.
תכסו את הכוס הניחו בצד כ 5 דקות ותקבלו מרק מלא ניחוחות
למי שרוצה נוזל נקי ניתן לסנן את המרק במסננת צפופה.
את הייבוש מומלץ לעשות במייבש מזון בטמפרטורה מבוקרת של כ 45 מעלות. ניתן לייבש גם בתנור רגיל עם בקרת טמפרטורת מתחת ל 50 מעלות (עדיף עם אוורור) אך אז סיכוי טוב שנאבד אנזימים חשובים וחלק מהויטמינים שבירקות (ואיתם הטעם…)
ניתן לטחון גם במטחנת תבלינים אך מומלץ מאוד לא לטחון את האבקה דק מדי בכדי לא לאבד יותר מידי מטעמה.