פורס ירקות ספירלי – הוראות שימוש

פורס ירקות ספירלי

לחובבי המטבח, לשוחרי הבריאות, ולכל אלו המוקירים אסתטיקה ומקוריות. פורס ירקות ספירלי, לחיתוך ירקות ופירות, מסולסל, ייחודי ודקורטיבי, פתרון אידיאלי להגדלת מגוון המנות ואופן הגשתן.

פורס הירקות הספירלי מגיע עם מספר להבים שונים לקבלת תוצאות שונות של סלסולי ירקות לפי הצורך; ספגטי בעוביים משתנים, ירקות לצלייה ולתנור וסלסולי ירקות לסלט.

הפורס עשוי מחומרים בעלי איכות מעולה; פלסטיק חזק ועמיד ללא BPA (ביספינול A), להבים מנירוסטה שאינם מחלידים ונשארים חדים לאורך שנים

אז איך משתמשים בו?

ראשית נכיר את חלקי הפורס…

1 פתח הכנסת הלהב

2 מסוע ידית האחיזה

3 רגליות הצמדה מסיליקון

4 נעצי אחיזה בירק/בפרי

5 תא אחסון ללהבים מתחלפים

6 חריר השחלה לשיפוד בלהב טורנדו

7 טבעת קיבוע לירקות בלהב ספגטי

 

אופן השימוש בפורס ירקות ספירלי “סופר-ספיראלייזר”

שלב 1:  להניח את המכשיר על משטח העבודה ולהצמיד חזק כלפי מטה על מנת להצמיד את רגליות הסיליקון למשטח. כדי לשחרר את הרגליות, יש למשוך בלשונית של הרגלית (3).

שלב 2: בחירת הלהב המתאים:

  1. להב טורנדו
  2. להב ספגטי עדין
  3. להב ספגטי עבה

לאחר בחירת הלהב יש להכניס את הלהב לפתח ההכנסה בקדמת הפורס (1).

השימוש בלהב ספגטי ירקות

שלב 3: (להב ספגטי) על מנת לקבל ספגטי מירקות, יש לחתוך תחילה את הקצה של הפירות והירקות על מנת לישר את הקצה שלהם (כולל קישואים, זוקיני, גזר, קולורבי וכו’). לאחר מכן לנעוץ את הירק לתוך נעצי הידית (4), ולהצמיד את הירק אל טבעת הקיבוע שנמצאת על גבי הלהב (7). כדי לפרוס את הירק לספגטי, יש לסובב את ידית ההפעלה עם כיוון השעון תוך כדי הפעלת לחץ על הירק לכיוון להב הפריסה.

 

 

שימוש בלהב טורנדו

שלב 3: (להב טורנדו) יש לחתוך את הקצה החיצוני של הירק (תפוח אדמה, למשל) בצורה ישרה. לשפד את הירק על שיפוד המתכת מהצד שחתכנו, עד אשר רק כ- 2 ס”מ של השיפוד מבצבצים מתוך הירק. יש להשחיל את הקצה הקטום של השיפוד לתוך הטבעת במרכז הידית המסתובבת ולאחר מכן לנעוץ את הירק בחוזקה אל תוך נעצי הידית.

 

שלב 4: (להב טורנדו), יש להשחיל את קצה השיפוד החד לתוך החריר במצוי בלהב הטורנדו (6), לאחר מכן להצמיד את הידית המוסעת (2) ואת הירק הנעוץ כנגד הלהב (A). ניתן לכוון את עובי הפרוסות על ידי סיבוב של בורג הכוונון.

 

שלב 5:(להב טורנדו) על מנת לפרוס את הירק יש לסובב את ידית האחיזה עם כיוון השעון, תוך כדי הפעלת לחץ קל עם מסוע הידית (2) כנגד הלהב. הירק נפרס בספירלות מסביב לשיפוד. בתחילת העבודה יש לתמוך מעט בספירלות על מנת שיתמקמו על השיפוד בצורה מיטבית. בתום הפריסה ניתן לשלוף את השיפוד מהפורס, עם הירק המסולסל עליו.

 

 

מתכונים מומלצים:

 

ספגטי ברוטב פסטו

ספגטי קישואים ברוטב גבינשיו ופטריות

 

0