חלב שקדים: מה זה, איך מכינים משקה שקדים בבית ומה היתרונות שלו?

חלב השקדים מהווה אחת מהבחירות הפופולריות ביותר בין תחליפי החלב הצמחיים, והמקור המועדף על הרבה אנשים. למרות שלרוב אנו מוכנים לרכוש משקאות שקדים מהסופר, כדאי להשקיע רגע לקרוא את המאמר הזה לפני שנחליט לרכוש קרטון חדש. במאמר זה, תוכלו להתרשם מהערך התזונתי המרשים של חלב השקדים, ללמוד איך להכין אותו בבית בקלות ובפשטות, ולקבל מתכונים קלאסיים שיאפשרו לכם להנות מטעם וטריות בכל פעם שתבחרו להכין את המשקה הזה הנהדר בעצמכם. אל תחמיצו את הפרטים המעניינים שישנו כאן, שיעזרו לכם להפוך את החלב השקדים לחלק בלתי נפרד מהתפר הקולינרי שלכם.

חלב שקדים הוא אחד מתחליפי החלב הצמחיים האהובים ביותר, ולא תאמינו כמה הוא קל להכנה ומזין. אבל רגע לפני שאתם קונים קרטון חדש של משקה שקדים בסופר, הנה מאמר שיעשה לכם סדר.

במאמר הזה תוכלו ללמוד איזה ערך תזונתי יש בחלב שקדים, ללמוד מה צריך כדי להכין אחד בבית, ולקבל מתכונים קלאסיים לחלב הנהדר הזה.

ערך תזונתי של חלב שקדים

חלב שקדים הוא חלב עשיר ועסיסי שראוי שיכירו את כל הערכים התזונתיים החשובים שהוא מספק לגוף. הוא מכיל שומנים בלתי רוויים שהצריכה שלהם מפחיתה את הכולסטרול הרע ומעלה את הטוב, הוא מכיל אומגה 9 שתורמת רבות לחוסנה של מערכת הלב והדם,  הוא מכיל חומצה פולית שמפחיתה סיכויים למחלות כאלצהיימר, סרטן ושבץ מוחי וניאצין שתורם באופן משמעותי לפעילות עצבית ופעילות עיכול תקינות. גם ויטמין E, נוגד חמצון עוצמתי, וסידן, אחד המינרלים הכי חשובים לבניין הגוף נוכל למצוא בכמות מכובדת מאוד בכוס אחת של חלב שקדים.

משקה שקדים או חלב שקדים?

כל הערכים האלו נשמעים בהחלט כמו משהו שהיינו רוצים להעניק לגוף שלנו נכון? אך חכו רק רגע לפני שאתם ממהרים לסופר או חנות הטבע הקרובים לביתכם! רוב המוצרים שתמצאו בחנויות היום הם בכלל לא חלב שקדים, אלא משקה שקדים – תחליף תעשייתי שאינו מכיל יותר משני אחוזים של שקדים בקרטון אחד. זו גם הסיבה שעל מרבית המוצרים שעל המדפים שמתיימרים להוות תחליפי חלב, תראו את התיאור משקה שקדים ולא חלב, כיוון שאחרת זו תיחשב להטעיית הצרכן. במקום אחוז גבוה יותר של רכיבים טבעיים, אנו מקבלים רכיבים זולים כסוכר, שמנים רוויים וחומרים מתחלבים. במילים אחרות – העדיפו חלב שקדים והעדיפו אותו ביתי ומפוקח.

יתרונות וחסרונות של חלב שקדים

על היתרונות התזונתיים הרבים של חלב שקדים כבר סיפרנו, עם זאת חשוב לנו להזכיר שאין שום דבר מושלם וצריך להכיר גם את החסרונות של חלב כזה. החיסרון העיקרי של משקה שקדים מתועש (המשווק בחנויות) הוא הכמות הזעומה של החלבון שתוכלו להשיג משתייה שלו. אחריו מגיעים גם החוסר בויטמין B (שמצוי בחלב פרה). את הבעיה הזו ניתן לפתור בבחירה בקנית חלב שקדים שמועשר באופן מיוחד, אך זו טומנת חיסרון אחר בדמות כל אותם הרכיבים המלאכותיים שנוספים גם הם לייצור התעשייתי, לצד המחיר הגבוה שלו כמובן. לכן, אין כל מנוס מלהגיע למסקנה המתבקשת – כל מי שרוצה חלב שקדים ללא סוכר ורכיבים מזיקים אחרים, ולא רוצה לשלם מחיר גבוה מדי, מוכרח להחזיק באפשרות להכין אחד בבית.

איך להכין חלב או משקה שקדים בבית?

אז אחרי שהבנו שהאפשרות הטובה ביותר ליהנות מחלב או משקה שקדים מצוין היא פשוט הכנת חלב שקדים בבית, תכירו את הציוד שיחולל לכם פלאים במטבח ויכין עבורכם חלב שקדים  ביתי עשיר, לצד המון מתכונים טעימים אחרים:

בלנדר ויטמיקס

הבלנדר שחוץ מליצור חלב צמחי מעולה, יהפוך מרכיבים פשוטים לארוחות ומאכלים מדהימים כמו מרקים, שייקים, גלידות ורטבים, ויסייע לכם גם לטחון בפשטות קמחים, תבלינים וממרחים ביתיים. הודות לטכנולוגיית הערבול הייחודית של המכשיר המדגישה את המרקמים המגוונים שיש לכל מצרך להציע, הוא הפך לבחירה של המוני משתמשים מרוצים ברחבי העולם.

ויגן-מילקר

הויגאן מילקר הוא מכשיר ייחודי להכנת חלב צמחי, המאפשר להכין מגוון רחב של משקאות, כולל חלב שקדים, קוקוס, שיבולת שועל, אורז, סויה ועוד. המכשיר פועל על ידי טחינה וסינון במקביל של האמולסיה, באמצעות בחירת המסננת ניתן לשלוט במרקם הסופי של החלב. הויגאן מילקר הוא פתרון אידיאלי לכל מי חובב חלב צמחי, בשל מחירו הנגיש, גודלו הקומפקטי וקלות השימוש בו. בנוסף, ניתן להשתמש בו להכנת אמולסיות שונות, כגון רטבים, שמנים ועוד. הפאלפ שנותר לאחר הסינון ניתן לשלב במאפים ותבשילים, ומאפשר ליהנות ממיצוי מירבי של החומרים.
הכנת חלב שקדים בבית

המכשיר היחידי שניתן להכין בעזרתו חלב צמחי קרמי ועשיר משקדים ועוד מגוון רחב של אפשרויות כמו קוקוס, שיבולת שועל, אורז, סויה ועוד. הפטנט המהפכני שמייחד את המכשיר מאפשר לו לטחון ולסנן במקביל את האמולסיה, באמצעות בחירת המסננת נוכל להחליט מה יהיה המרקם הסופי. בשל מחירו הנגיש, הקומפקטיות שלו וקלות התפעול. הויגאן מילקר הינו פתרון אידיאלי לכל חובבי החלב מן הצומח. בנוסף ניתן להכין בו אמולסיות שונות כרטבים, שמנים, ועוד. את הפאלפ שנותר לאחר הסינון ניתן לשלב במאפים ותבשילים וליהנות ממיצוי מירבי של השקדים.

נוטרמילק

מכשיר קל ומהיר לשימוש שיכין עבורכם חלב צמחי, מטבלים וחמאה ממיני אגוז שונים בנפח גדול ומספק. הפעילות של המכשיר מבטיחה תוצרים בריאים וטהורים הודות לשמירה על טמפרטורה נמוכה במהלך העבודה, כך שמתאפשר לרכיבים לשמור על ערכם התזונתי בתהליך ההכנה.

 

2  מתכונים מנצחים להכנת חלב שקדים ביתי

אחרי כל הציפיה שיצרנו, לא נשאיר אתכם בלי מתכונים שווים לנסות בבית. רוב המתכונים שתמצאו יבקשו מכם 3 מרכיבים פשוטים: שקדים, מים ומלח וכך יהיה גם במתכונים הקלאסי שמיד נגלה לכם, שתוכלו להכין בקלות בעזרת המכשירים שהכרנו לכם קודם.

מתכון לחלב שקדים – הכי פשוט ובריא עם בלנדר ויטמיקס

  1. משרים כוס שקדים למשך הלילה. (ניתן להמיר את השקדים לאגוזים אחרים כדי ליצור חלב צמחי אחר).
  2. מכניסים את השקדים המושרים ואחריהם 3 כוסות מים ומעט מלח למיכל הבלנדר, וסוגרים אותו היטב.
  3. מערבלים תחילה בעוצמה נמוכה כשהבורר על רמה 1,  ולאחר מכן מגבירים ל-10, למשך 30 שניות.
  4. מסננים את הבלילה שנוצרה דרך שקית החלב הייעודית ונהנים מחלב שקדים טבעוני, ביתי ומזין.

חלב שקדים – מתכון לחלב ביתי בשימוש ויגאן-מילקר

  1. ממלאים את מיכל הויגאן-מילקר בליטר של מים ומעט מלח.
  2. מכניסים את המסננת אל מיכל הויגאן-מילקר ולאחריה 100 גרם שקדים (שהושרו לשעתיים לפחות).
  3. מערבלים תוך כדי תנועות קלות עם בלנדר מוט במשך שתי דקות.
  4. מרימים לחצי הגובה את המסננת ומערבבים בעדינות את התערובת בעזרת כף עץ.
  5. בעזרת הדוחסן, מסננים את הנוזל משארית החומר ומעבירים לכלי אטום.
  6. שומרים בקירור ומחכים יומיים לטעם עשיר במיוחד.

טיפים נוספים להכנת חלב שקדים

רוצים לגלות איך להכין חלב שקדים עשיר יותר? סקרנים לדעת איך מכינים חלב שקדים עם מקסימום חלבון? הנה 3 עובדות מעניינות שיהפכו אתכם מומחים לנושא:

  1. הקליפה של השקדים מכילה חומצה פיטית שמונעת מהגוף לספוג מינרלים חשובים, לכן חשוב להשרות את השקדים למשך הלילה לפני הכנת החלב.
  2. אפשר להכין חלב שקדים גם ללא הקליפה ולקבל טעם עדין יותר ומשקה קל יותר לעיכול.
  3. הוכח ששקד ישראלי מכיל כמות גדולה יותר משמעותית של חלבון, לעומת תוצרת ממדינות אחרות. אז בפעם הבאה שאתם מכינים חלב שקדים, תאדגו שהוא יהיה ישראלי!

מתכונים לתחליפי חלב נוספים

אין כמו המגוון והעושר שהטבע יכול להציע. רוצים להתנסות בעוד סוגים של חלב צמחי? הנה כמה אפשרויות מומלצות:

  1. חלב אגוזי לוז בויטמיקס
  2. חלב סויה בויטמיקס
  3. חלב שיבולת שועל בויגאן מילקר

לסיכום

אפשר להגיד בלב שלם שאין כמו כוס של חלב שקדים (לא משקה מהסופר), ביתי, מזין וכל כך פשוט. עכשיו כשאתם יודעים מהם, הערכים התזונתיים שלו הופכים את הטעם לטעים עוד יותר, ועם מכשירים כמו ויגן-מילקר, ויטמיקס או נוטרמילק, אין סיבה שלא תהנו ממנו בבית בכל זמן שתרצו.

בלב שלם, ניתן להכיר בטעם הייחודי והמרגש של כוס חלב שקדים ביתית. החוויה הזו אינה ניתנת להשוואה עם משקאות מוכנים מהסופר, שכל כך שקועים בפשטותם. הרכיבים הפשוטים יוצרים משקה עם טעם טרי, מזין ומפנק. כשאנו מבינים את הערכים התזונתיים שבחלב השקדים, הטעם מתקדם ומתעשר עוד יותר. בעזרת מכשירים חדשניים כמו ויגן-מילקר, ויטמיקס או נוטרמילק, הכנת המשקה מתבצעת בקלות ובפשטות. כל אחד יכול ליהנות מחוויה זו בכל עת ובכל מקום בבית, יוצרת חוויה טעימה ובריאה.
שקדיה

 

0