מתכון לחלב שיבולת שועל בויגאן מילקר

מתכון למשקה שיבולת שועל בויגאן מילקר!
טבעוני
5 דקות
5 מנות
קל דרגת קושי
green printer printer הדפסה
red heart heart מועדפים

מצרכים:

1 ליטר מים חמים (60-70 מעלות)

50 גר’ שיבולת שועל גסה

1 כף ממתיק לבחירה (סוכר / דבש / מייפל) או תמר – אופציונלי

חתיכה קטנה של קליפת לימון

1/2 כפית קינמון

קורט מלח

אופן ההכנה:

מלאו את מיכל הויגאן מילקר במים החמים.

הכניסו את אביזר המסננת לתוך המיכל. הכניסו לתוך אביזר המסננת את כל שאר המצרכים.

ערבלו בעזרת בלנדר מוט במשך כדקה בתנועות מעלה ומטה קטנות.

המתינו 5 דקות והרימו את המסננת עד גובה חצי המיכל.

סננו את הנוזל שבתוך אביזר המסננת בעדינות בעזרת הדוחסן המצורף אל תוך המיכל על מנת להפריד בין החלב לפאלפ.

בתום הסינון הוציאו את אביזר המסננת, והרי לכם חלב שיבולת שועל.

סגרו את המיכל עם המכסה ואחסנו במקרר.

טמפרטורת המים:

בהכנת חלב שיבולת שועל, טמפרטורת המים מאוד חשובה, מפני ששיבולת השועל מכילה חומר הנקרא מוצילג אשר גורם לסמיכות במגע עם טמפרטורה גבוהה. מסיבה זו, אם נכין את החלב עם מים רותחים, הוא יהיה מאוד סמיך (במרקם של יוגורט) ולא יהיה ניתן לשתות אותו.

גם כמות שיבולת השועל חשובה. אם תשימו יותר מ-50 גר’, החלב יסמיך יותר מדי ופחות מ-50 גר’ הוא יהיה נוזלי מדי.

המלצות וטיפים:

  • אם קיבלתם חלב סמיך מדי, תמיד אפשר להוסיף עוד מים ולטחון שוב עד לקבלת חלב הומוגני, או להשתמש בכמות יותר קטנה של שיבולת שועל
  • אל תבזבזו את הפאלפ, הוא מעולה לבישול!

 

 

 

0