מתכון חלב קוקוס בויגאן מילקר

חלב קוקוס בשופמיקס vegan milker
5 דקות
5 מנות
קל דרגת קושי
green printer printer הדפסה
red heart heart מועדפים

בשונה מאגוזים אחרים, חלב קוקוס מכיל שומן רווי, מה שהופך אותו לקשה לסינון. הטריק הוא להשתמש במים חמים בהכנת החלב.

מצרכים:

100 גר’ בשר קוקוס טרי

0.8 ליטר מים חמים (70 מעלות)

קורט מלח

אופן ההכנה:

מלאו את מיכל הויגאן מילקר במים החמים.

הכניסו את אביזר המסננת לתוך המיכל ולאחר מכן הכניסו 1/3 מבשר הקוקוס לתוך אביזר המסננת והשרו במשך דקה.

ערבלו בעזרת בלנדר מוט במשך 1-2 דקות בתנועות מעלה ומטה קטנות.

לאחר מכן, הוסיפו את שאריות הקוקוס בהדרגה תוך כדי ערבול.

הרימו את המסננת עד גובה חצי המיכל וערבבו בעדינות בעזרת כף עץ או סיליקון.

סננו את הנוזל שבתוך אביזר המסננת בעדינות בעזרת הדוחסן המצורף אל תוך המיכל על מנת להפריד בין החלב לפאלפ של הקוקוס.

בתום הסינון הוציאו את אביזר המסננת, והרי לכם חלב קוקס טבעי ומזין.

סגרו את המיכל עם המכסה ואחסנו במקרר.

טמפרטורת המים:

זה חיוני להכין את חלב הקוקוס עם מים חמים על מנת להמיס את חמאת הקוקוס.

שימוש במים קרים יגרום לחמאת הקוקוס להתקשות, דבר המקשה על הערבול ועל הסינון.

המלצות וטיפים:

  • אפשר להשתמש ב-150-200 גר’ קוקוס מיובש במקום קוקוס טרי. במקרה זה, אין צורך להוסיף את הקוקוס בהדרגה.
  • כשמאחסנים את חלב הקוקוס במקרר, לאחר כמה ימים נוצרת הפרדה והחלק העליון של החלב מתמצק בגלל חמאת הקוקוס. אפשר להשתמש בחלק הזה כשמן או חמאה, או לחמם את החלב על מנת להמיס את החלק המוצק.

 

את שאריות הפאלפ ניתן לשלב בקינוחים, קציצות, קרקרים ועוד.

 

 

 

0