מתכון חלב סויה בויגאן מילקר

מתכון פשוט להכנת חלב סויה ביתי במכונת חלב סויה vegan milker.
5 דקות
5 מנות
קל דרגת קושי
green printer printer הדפסה
red heart heart מועדפים

פולי הסויה בחלב הסויה חייבים להיות מבושלים. אפשר לבשל אותם לפני הכנת החלב או להרתיח את החלב אחרי שהוא מוכן.

הכנת חלב סויה מפולים לא מבושלים

מצרכים:

מים להשריית פולי הסויה

1 ליטר מים להכנת חלב הסויה

80 גר’ פולי סויה

1 כף ממתיק לבחירה (סוכר / דבש / מייפל)

חתיכה קטנה של קליפת לימון או תפוז (אופציונלי)

1/2 כפית קינמון (אופציונלי)

1 כפית תמצית וניל (אופציונלי)

אופן ההכנה:

השרו את הפולים ללילה (לשפוך את מי ההשריה).

מלאו את מיכל הויגאן מילקר בליטר מים.

הכניסו את אביזר המסננת לתוך המיכל. הכניסו לתוך אביזר המסננת את פולי הסויה המושרים ואת כל שאר המצרכים.

ערבלו בעזרת בלנדר מוט במשך כדקה בתנועות מעלה ומטה קטנות.

הרימו את המסננת עד גובה חצי המיכל.

סננו את הנוזל שבתוך אביזר המסננת בעדינות בעזרת הדוחסן המצורף אל תוך המיכל על מנת להפריד בין החלב לפאלפ.

בתום הסינון הוציאו את אביזר המסננת.

הרתיחו את חלב הסויה בקלחת במשך 15-20 דקות.

סגרו את המיכל עם המכסה ואחסנו במקרר.

הכנת חלב סויה מפולים מבושלים

מצרכים:

100 גר’ פולי סויה

1 ליטר מים חמים (60-70 מעלות)

קורט מלח

1 כף קינמון / תמצית וניל (אופציונלי)

אופן ההכנה:

השרו את פולי הסויה במשך 8-12 שעות. שפכו את מי ההשריה.

הרתיחו את הפולים בסיר במשך שעה עם המכסה סגור או במשך 25 דקות בסיר לחץ.

מלאו את מיכל הויגאן מילקר במים החמים.

הכניסו את אביזר המסננת לתוך המיכל. הכניסו לתוך אביזר המסננת את פולי הסויה המבושלים ואת כל שאר המצרכים.

ערבלו בעזרת בלנדר מוט במשך כדקה בתנועות מעלה ומטה קטנות.

הרימו את המסננת עד גובה חצי המיכל והשמיכו לערבל עם בלנדר המוט. זה יעזור לפעולת הסינון, שיותר קשה במקרים של קטניות/דגנים/אגוזים מבושלים.

לסיום, סננו את הנוזל שעדיין נשאר בתוך אביזר המסננת בעדינות בעזרת הדוחסן המצורף אל תוך המיכל על מנת להפריד בין החלב לפאלפ.

המלצות וטיפים:

  • שארית הפאלפ של חלב הסויה נקראת אוקרה ויכולה לשמש להכנת מתכונים רבים.

 

 

 

0